Ginkgo biloba pro lepší paměť
Ginkgo biloba patří mezi nejstarší rostliny na světě. Její stáří se udává až na 200 miliónů let. Strom je známý pod názvem Jinan dvoulaločný a dosahuje do výšky až 35 metrů. Je dokonce považování za poslední žijící fosílii. Jeho léčebné účinky jsou dnes již známé po celém světě. Ginkgo biloba je spojována zejména s pamětí. Ve skutečnosti jsou účinky Ginkgo mnohem pestřejší. Pojďme si jej více přiblížit.
Extrakt z listů jinanu dvoulaločného
Název Ginkgo biloba je v současné době velmi populární. Extrakt z listů jinanu dvoulaločného má skutečně ojedinělé účinky. Tyto látky se nevyskytují v žádné jiné rostlině a velmi příznivě působí na naše zdraví. Listy obsahují takzvané flavonoidy, dále pak terpenické laktony, organické kyseliny, fenolické látky a sacharidy. Ginkgo příznivě ovlivňuje zejména centrální nervový systém a zlepšuje krevní oběh.
Ginkgo (česky můžeme psát též pouze ginko) představuje další z přírodních pokladů čínské medicíny. Číňané jej používají k léčení astmatu a hlenovitého kašle, ale také při problémech s příliš častým močením. Vařené semena dokonce stabilizují produkci spermatu. V syrovém stavu má ginkgo protivirové a protirakovinné účinky. Je však potřeba jej užívat velmi opatrně.
NEJVÝZNAMNĚJŠÍ ÚČINKY JINANU NA NAŠE ZDRAVÍ
-
Rozšiřuje cévy – skvělá prevence proti náhlým mozkovým příhodám a infarktu
-
Pomáhá při poruchách paměti, skvělá doplňková léčba pro lidi trpící Alzheimerovou chorobou a Parkinsonovou chorobou
-
Dále pomáhá při nedokrvení dolních končetin a při srdečních arytmiích
-
Jde o skvělý přírodní prostředek, který zpomaluje projevy stárnutí
-
Používá se jako základní doplňková léčba po mozkové mrtvici
JAK GINKGO UŽÍVAT?
Forma užívání je různá. Můžete zvolit tablety nebo vsadit na formu tinktury. Přípravky z ginkgo je ideální užívat samostatně, nikoliv ve směsích, s výjimkou kombinace s černým čajem. Pokud budete dodržovat doporučenou dávku, je možné jej užívat týdny i měsíce a to zcela bezpečně. Je vhodný i pro těhotné a kojící ženy.
Syrové plody jsou však jedovaté a denní dávka nesmí přesahovat 15 g. Z tohoto důvodu se častěji přistupuje k používání plodů, jež jsou speciálně upraveny pražením nebo pečením. Díky těmto úpravám se toxicita ztrácí.